Novosti

27. travnja 2007.
Najbolje od inovacija i novih proizvoda na 3. MEĐUNARODNOM SAJMU NOVIH TEHNOLOGIJA I PROIZVODA

U organizaciji Saveza riječkih inovatora i u tehničkoj realizaciji Teh-nove d.o.o. Rijeka po prvi puta se na Međunarodnom sajmu novih tehnologija i proizvoda u Rijeci prezentiraju najbolja rješenja članova i njihovih gostiju. Cjelokupni projekt realiziran je uz potporu i uz suradnju s Elektroindustrijskom i obrtničkom školom iz Rijeke čiji su učenici aktivno radili na pripremi svih materijala (unos podataka, izložbeni plakati, katalog izložbe, akreditacije...vizualni indetitet nastupa...), ali i organizaciji dežurstva na samoj izložbi. (više...)

Slike: slika1, slika2, slika3, slika4, slika5, slika6, slika7, slika8

27. travnja 2007.
Primorsko-goranski dožupan primio inovatore nagrađene u Moskvi

Zamjenik primorsko-goranske županije Luka Denona sa svojim je suradnicima primio 24. travnja 2007. godine nagrađene inovatore, dobitnike medalja na upravo završenom 10. međunarodnom salonu industrijskog vlasništva održanom u Moskvi, gdje su mladi Riječanin Esmir likić i njegov mentor Borisu Caputu za Stubišni automat nove generacije i Božo Strčić za Kompenzator primjenjivog energetskog zemljinog elektromagnetskog polja dobili odličje Ruspatenta. Među najboljim hrvatskim inovatorima nositeljima zlatnih odličja je dr. Zdravko Wolf za Vukovu mast. Srebrnom medaljom nagrađen je Stipan Orčić za Tople cipele. Kako je istaknuto, inovacije dr. Wolfa i Strčića već su u proizvodnji i primjeni, dok „Toplim cipelama“ i „Stubišnom automatu“ to tek predstoji. (više...)

Slike: slika1, slika2, slika3, slika4, slika5, slika6

24. travnja 2007.
NAJAVA: Riječki inovatori na 3. MEĐUNARODNOM SAJMU NOVIH TEHNOLOGIJA I PROIZVODA

Rijeka, Hrvatski kulturni dom na Sušaku - od 25. do 27. travnja 2007.

Organizator sajma - Grad Rijeka - osigurao je prostor za nastup riječkih inovatora na 3. MEĐUNARODNOM SAJMU NOVIH TEHNOLOGIJA I PROIZVODA (u daljnje tekstu: Sajmu). Rokovi za organizaciju nastupa su bili izuzetno kratki i stoga je održan pripremni sastanak.

U cilju što kvalitetnije organizacije nastupa inovatora, članova Saveza riječkih inovatora uz goste iz drugih središta, tehnička realizacija nastupa inovatora povjerena je Teh-novi d.o.o. Rijeka. S obzirom na viđenu prezentaciju inovacija u studenom 2006. godine - INOVA 2006. - izmijenjen je projekt i odlučeno je da se na izložbenom prostoru predstavi nekoliko tvrtki s vrhunskim novim proizvodima - riječ je svakako o novim tehnologijama. Najbolji odabir inovacija prezentirati će tehnička rješenja koja imaju mjesto na ovom sajmu, a za vjerovati je da će ih prepoznati i zainteresirani posjetitelji. Biti će zastupljeno i ono što je naša budućnost - inovacije mladih inovatora kojima je to prvi korak prema inventivnom radu i od kojih se puno očekuje… I naravno iznenađenja, video prezentacije, razgovori, gosti... (više...)

Slike: majica, plakat

13. travnja 2007.
Posjet riječke delegacije jedinstvenom udruženju pronalazača i naučnika

Peteročlana delegacija iz grada Rijeke i članovi Provedbenog odbora INOVE 2006. boravili su od 3. travnja 2007. godine u dvodnevnoj posjeti Jedinstvenom udruženju pronalazača i naučnika (JUPIN). Delegaciju su činili: Veljko Karabaić pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Tićak Ivan predsjednik Zajednice tehničke kulture Rijeka, Kazimir Mihić dopredsjednik Hrvatskog saveza inovatora, Boris Caput voditelj sekcije mladih inovatora IN kluba inovatora i Eugenija Perić vodeći suradnik za programe tehničke kulture. Svrha posjete bila je susret sa domaćinom predsjednikom inovatora dr. Ljubinkom Ilićem koji je organizirao boravak riječke delegacije te nas odveo u Ministarstvo dijaspore Srbije kod ministra Vojislava Vukčevića. Nakon kratkog susreta sa ministrom dijaspore uputili smo se u rudnik Kovin, odnosno u upravu gdje nas je primio generalni direktor rudnika Jelenko Mičić te nas upoznao s poslovanjem i ostalim zanimljivostima jedinstvenog rudnika ugljena u svijetu “KOVIN” gdje se ugljen vadi ispod rijeke Dunava. (više...)

Slike: slika1, slika2, slika3, slika4, slika5, slika6, slika7

28. ožujka 2007.
Teh-nova vas poziva - prezentirajte svoja najbolja rješenja na istom mjestu!

Nakon izuzetne i nezaboravne INOVE 2006. pozivamo Vas da prezentirate svoja najbolja rješenja na istom mjestu - u prostoru Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Riječki inovatori i poduzetnici, članovi Saveza riječkih inovatora, sa svojim dragim gostima iz drugih dijelova Hrvatske, u tehničkoj realizaciji Teh-nove d.o.o. Rijeka svoja najbolja postignuća prezentirati će na 3. MEĐUNARODNOM SAJMU NOVIH TEHNOLOGIJA I PROIZVODA u Rijeci, od 25. do 27 travnja 2007. - nakon INOVE 2006. - ponovo u izuzetnom prostoru Hrvatskog kulturnog doma.

Nakon uspješno održana dva izdanja međunarodnog sajma novih tehnologija i proizvoda, Grad Rijeka kao organizator i Riječki sajam kao suorganizator nastavljaju s organizacijom ove vrlo korisne manifestacije s ciljem davanja potpore razvoju inovacija i novih tehnologija, te povezivanju tvrtki i centara razvoja. Važno je istaknuti da je na prošlogodišnjem međunarodnom sajmu novih tehnologija i proizvoda sudjelovalo 200 tvrtki i institucija iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Slovenije i Hrvatske.

Molimo Vas da svi zainteresirani OBRAZAC prijave u privitku ispune i dostave na adresu Teh-nove d.o.o. Rijeka, Verdijeva 11/II, Rijeka, na fax 051/312-321 ili na e-mail: inova@inova.hr

Slika: sajam novih tehnologija
Dokumenti: poziv-stranica 1, poziv-stranica 2, obrazac prijave

09. ožujka 2007.
Uručivanje skulpture TESLA Hrvatskoj gospodarskoj komori kao zahvala za suradnju u organizaciji INOVE 2006.

INOVA 2006. ide dalje….

Hrvatski savez inovatora, a naročito Savez inovatora Primorsko goranske županije, kao izvršni organizator, realizacijom 31. hrvatskog salona inovacija INOVA 2006. pokazali su javnosti da mogu realizirati zahtjevne i tehnički vrlo složene projekte. Organizacija INOVE u Rijeci imala je cijeli niz događanja koja su rezultirala projektom koji je ocijenjen „događajem godine u tehničkoj kulturi 2006. godine“.

Početkom 2007. godine, organizatorima INOVE 2006. ostalo je još da se zahvale svima koji su dali potporu ovom projektu. Stoga je delegacija u kojoj su bili predstavnici Izvršnog organizatora iz Rijeke Kazimir Mihić i predsjednica Hrvatskog saveza inovatora Ljiljana Pedišić na primjerenoj svečanosti u Hrvatskoj gospodarskoj komori uručila g. Ruđeru Friganoviću, direktoru Sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore „Skulpturu TESLA“, kao jednom od supokrovitelja.

Svečanosti su bili nazočni Zoran Barišić, zamjenik direktora i Ljerka Nežić, tajnica Vijeća za inventivni rad HGK.

Tijekom razgovora utvrđena je i danja suradnja u takvim projektima.

Slike: slika1, slika2

05. veljače 2007.
Podjela nagrada mladim inovatorima

Jedna od posebnosti naše sredine je i Godišnja nagrada za iskazanu inventivnost, stvaralački rad i postignuće 2006. Saveza inovatora Primorsko – goranske županije mladim inovatorima…

Nakon podjele nagrada, u drugom dijelu programa, pred prepunom gradskom vijećnicom g. Karabaić, Pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu i presjednik Provedbenog odbora INOVE 2006. sve prisutne je podsjetio na „…najveći događaj u tehničkoj kulturi u Rijeci od osamostaljenja Republike Hrvatske…“ (više...)

Slike: slika1, slika2, slika3, slika4

05. veljače 2007.
Primanje za organizatore i dobitnike nagrada INOVA-e 2006.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa svojim je suradnicima upriličio primanje za organizatore 31. hrvatskog salona inovacija INOVA 2006. i dobitnike posebnih nagrada na ovom događaju, održanom od 15. do 18. studenog prošle godine u Rijeci. Tom prigodom Obersnel je zahvalio svima koji su pomogli organizaciju ovog najvećeg događaja u tehničkoj kulturi u Rijeci od osamostaljenja Republike Hrvatske. (više...)

Slike: slika1, slika2, slika3, slika4

05. veljače 2007.
Održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog saveza inovatora

U Lokvama je 17. siječnja održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog saveza inovatora.

Jedna od točaka na navedenoj sjednici je bilo i podnošenje izvješća o INOVI 2006. Već samo to što je Visoki pokrovitelj bio Predsjednik Republike Hrvatske gospodin Stjepan Mesić, što su se u projekt uključili kao pokrovitelj i domaćin GRAD RIJEKA, supokrovitelji Hrvatska gospodarska Komora i Primorsko gornaska županija, suorganizatori Zajednica tehničke kulture Rijeka, Savez Riječkih inovatora, Zagrebačka zajednica tehničke kulture i Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, govori dovoljno samo za sebe. (više...)

Slike: slika1, slika2

15. prosinca 2006.
Posjeta učenika memorijalnom centru "Nikola Tesla"

INOVA 2006 je zatvorena. Aktivnosti oko izložbe još traju. Vidljivo je da se takav projekt ne bi mogao realizirati bez potpore mladih inovatora, dečki koji su odlično odradili posao čuvanja izložbenog prostora i niz aktivnosti. Predsjednik provedbenog odbora gospodin Veljko Karabaić odlučio je nagraditi te mlade inovatore organiziranim posjetom u Smiljane, rodno mjesto Nikole Tesle. To je prilika da se mladi opuste, bolje upoznaju i posjeti novo uređeni Memorijalni centar “Nikola Tesla”. (više...)

Slike: slika1, slika2, slika3, slika4, slika5, slika6, slika7, slika8

13. prosinca 2006.
Gradonačenik Vitasović primio Franju Kureviju nagrađenog na INOVI 2006.

Na 31. Hrvatskom salonu inovacija INOVA 2006., koji se održao sredinom studenog u Rijeci pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, galižanski inovator Franjo Kurevija osvojio je zlatno odličje za inovaciju – turbinu pokretanu parom kod otto i diezel motora. Vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović je 13.12.2006. godine primio ovog galižanskog inovatora, a tom prigodom je Kureviji dopredsjednik Hrvatskoh saveza inovatora Kazimir Mihić uručio i nagradu. (više...)

Slike: slika1, slika2, slika3, slika4

12. prosinca2006.
Proslava 60 godina tehničke kulture i 50 godina organiziranog inovatorstva u Gradu Zagrebu

Predstavnici Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu – pročelnik Veljko Karabaić, ravnatelj Direkcije za objekte sporta i tehničke kulture gospodin Zlatan Hreljac i vodeća suradnica za programe tehničke kulture Eugenija Perić te predsjednik Zajednice tehničke kulture Rijeka Ivan Tićak, tajnik Zajednica tehničke kulture Rijeka Miroslav Grgas i predstavnik Saveza riječkih inovatora gospodin Kazimir Mihić u utorak 12. prosinca 2006. godine prisustvovali su proslavi 60 godišnjice tehničke kulture i 50 godišnjice organiziranog inovatorstva u Gradu Zagrebu. (više...)

Slike: slika1, slika2, slika3

18. studenog 2006.
INOVA 2006. premašila sva očekivanja

Podjelom nagrada najuspjesnijim inovatorima 18. studenog 2006. godine u HKD-u na Sušaku je okončan 31. hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem -INOVA 2006., koji se prvi put u više od tri desetljeća postojanja održao u Rijeci. Uz srebrne, zlatne i brončane medaIje koje su odlukama ocjenjivačkih sudova dodijeljene u tri različite kategorije -seniorima, mladim inovatorima te stranim inovatorima, Hrvatski savez inovatora dodijelio je i posebne nagrade, a najznačajnija od njih, nagrada »Tesla« pripala je Dragutinu Babiću, vlasniku tvrtke »Euromodul« iz Viškova. Pored dodjele nagrade »Tesla« Hrvatski savez inovatora proglasio je i najboljeg hrvatskog mladog inovatora, a ta je titula pripala Dinu Kureloviiću, dok je najpoticajnijim kIubom mladih inovatora proglašen riječki kIub »Elko«. (više...)

Slike: slika1, slika2, slika3, slika4, slika5, slika6, slika7, slika8, slika9, slika10, slika11, slika12, slika13

16. studenog 2006.
Sve na web stranicu INOVE

Veliki broj informacija, veliki interes medija dao je organizatorima samo jednu mogućnost: sve informacije dizati na web. Sve novosti dizale su se vrlo ažurno, ali i rezultati i sva izvješća, te se je na taj način olakšalo organizatorima u komunikaciji sa zainetresiranima.

Ujedno, ažuran web jasno je dao uvida u dobru organizaciju, te prikazao 31. hrvatski salon inovacija kao projekt gdje se sve najavljuje, gdje nije bilo nikakvih iznanađenja, a gdje je sama INOVA bila događaj nakon niza najava, predstavljanja, promocija, a sve u cilju stvaranja pozitivne klime kod građana grada Rijeke, županije, ali i Hrvatske.

Mladi, koji su najvećim dijelom zaslužni za web, dobro su odradili svoj posao i na taj način dali doprinos odličnoj realizaciji ovog projekta.

Slike: slika1, slika2, slika3

15. studenog 2006.
INOVA uspješno otvorena

31. hrvatski salon inovacija je otvoren na najbolji mogući način. Uz osobno prisustvo pokrovitelja Predsjednika Republike Hrvatske gospodina Stjepana Mesića, uzvanike iz Grada Rijeke i Primorsko goranske županije, goste iz Zagreba i drugih krajeva Hrvatske, goste iz inozemstva, u prepunoj dvorani Hrvatskog kulturnog doma, članovi udruga su imali priliku sudjelovati u događaju koji će se pamtiti. Otvaranju izložbe i manifestacije obilježavanja 60 – te godišnice Zajednice tehničke kulture Rijeka nisu mogli prisustvovati svi koji su to željeli – u dvoranu se je doslovno naguralo preko 500 posjetitelja, a još stotinjak, koji nisu uspjeli ući, ostalo je čekati u foalju HKD-a. (više...)

Slike: slika1, slika2, slika3, slika4, slika5, slika6, slika7, slika8

13. studenog 2006.
Postavljanje INOVE 2006.

Prema planu postavljanje izložbenog prostora INOVE 2006. - započeli su radovi na formiranju štandova izlagača. Na žalost radovi su počeli s malim kašnjenjem - ali izvođač tvrdi da će se držati rokova.

Vjerujemo da će izložbeni prostor biti spreman za postavljanje elemenata i eksponata prema planu: 14.11.2006. godine poslije podne.

Slike: slika1, slika2

13. studenog 2006.
Bliži se otvaranje INOVE 2006.

Aktivnosti uoči samog otvaranja INOVE (tri dana prije otvaranja) odvijaju se i u samom centru grada Rijeke - na gradskom Korzu.

Djelatnici 3. maja Bodogradilište d.d. iz Rijeke postavili su pet metara visoki toranj s plakatima izložbi, a prije svega INOVE 2006.

Kasnije popodne djelatnici EUROMODULA iz Viškova postavili su na Korzo torpedo i svjetleće reklame. Izloženo torpedo vlasništvo je Pomorskog fakulteta sveučilišta u Rijeci i zahvaljujući susretljivosti, prije svega, Dekana prof.dr. Pavala Komadine konačno će Rječani moći vidjeti jedino torpedo koje je ostalo u gradu gdje se je godinama proizvodilo i koji je tih godina Rijeku učinio poznatim širom Svijeta.

Slike: slika1, slika2, slika3, slika4, slika5

13. studenog 2006.
Zahvala sudionicima projekta INOVA 2006

U petak 10.studenog 2006. godine realiziran je program da se željelo prije INOVE zahvaliti svim sudionicima ovog projekta.
Prvi se prisutnima, u prepunoj dvorano gradske Vijećnice obratio Predsjednik provedbenog odbora INOVE 2006, g. Veljko Karabaić koji je između ostalog rekao:
„Projekt ovogodišnje INOVE sigurno je najzahtjevniji projekt u tehničkoj kulturi od osamostaljenja Republike Hrvatske. Takav projekt se ne bi mogao realizirati bez potpore grada domaćina, ali i cijelog niza subjekata.“ (više...)

Slike: slika1, slika2, slika3, slika4

13. studenog 2006.
INOVA 2006. - poziv na suradnju školama

Na sastanku ravnatelja osnovnih škola grada Rijeke, održanom dana 8. studenog 2006. godine u prostoru OŠ Centar, dana je informacija o 31. hrvatskom salonu inovacija INOVA 2006 Rijeka, koja se održava u vremenu od 15. do 18. studenog 2006. godine u prostorima Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. (više...)

Raspored obilaska po školama ... prilog

Slike: slika1, slika2, slika3

07. studenog 2006.
Raspored događanja na INOVI 2006.
 

Objavljen je i raspored događanja na ovogodišnjoj INOVI. (više...)

 

05. studenog 2006.
Najavljen 31. hrvatski salon inovacija INOVA 2006.

U novim prostorijama Zajednice tehničke kulture Rijeka, Korzo 2/II , 2. studenoga 2006. godine predstavljen je 31. hrvatski salon inovacija INOVA 2006. koji će se održavati u Hrvatskom kulturnom domu od 15. do 18. studenog 2006. godine. INOVA je najstarija hrvatska izložba inovacija, a jedna je od tri najstarije izložbe inovacija u Europi. Zahvaljujući uspjesima riječkih inovatora, dobroj organiziranosti saveza, izgradnjom i primjenom sustava praćenja inovatora, te potpori Grada Rijeke, Rijeka je dobila domaćinstvo INOVA-e 2006. (više...)

Slike: slika1, slika2

23. listopada 2006.
U Londonu uspješno predstavljena INOVA 2006
Britanski sajam inovacija
London
18.-21. listopada 2006

Hrvatski izlagači su uz izlaganje svojih dostignuća predstavili i 31 hrvatski salon inovacija INOVU 2006, koja se u studenom održava u Rijeci uz najavljeno sudjelovanje britanskih inovatora. (više...)

Slike: slika1, slika2, slika3

09. listopada 2006.
Distribucija novog broja IN glasnika inovatora u tijeku
Izašao je novi IN glasnik - broj 32 - dvanaestu godinu za redom. Tema broja: 31. hrvatski salon inovacija INOVA 2006. U Glasniku je predstavljena organizacija Dana tehničke kulture i centralnog događaja - izložbe INOVA 2006. u prostoru Hrvatskog kulturnog doma u Rijeci. Prezentiran je projekt koji će se održati na oko 450 m2 i tim u kojemu će se osim osoba koje kontinuirano rade na samoj organizaciji, biti angažirano više članova udruga na poslovima dežurstva, blagajni, pressa, akreditacija… Osim stručnih kadrova Saveza i IN kluba inovatora - koji provode projekt INOVE - u realizaciju ovog projekta biti će uključena i Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka u dijelu provedbe izložbe mladih inovatora. (više...)
Slike: slika1

05. listopada 2006.
PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE g. STJEPAN MESIĆ POKROVITELJ INOVE 2006.

  Predsjednik Republike Hrvatske gospodin Stjepan Mesić prihvatio je pokroviteljstvo na 31. hrvatskim salonom inovacija - INOVA 2006., te je zaželio uspjeh organizacijskom odboru u organizaciji.

02. listopada 2006.
Održana 2. sjednica Provedbenog odbora 31. HRVATSKOG SALONA INOVACIJA

  U Poglavarstvu Grada Rijeke održana je 2. sjednica provedbenog odbora 31. hrvatskog salona inovacija. Sjednicu je vodio predjednik Provedbenog odbora Veljko Karabaić, prof. - pročelnik Odjela gradske uprave za sport i teh.kulturu, a u radu su sudjelovali svi prisutni. (više...)

02. listopada 2006.
Zagrebačka zajednica tehničke kulture - SUORGANIZATOR INOVE 2006 u Rijeci
Upravo potpisanim sporazumom o poslovnoj suradnji ZZTK i ZTKR postavljeni su načelni okviri i predviđeni modeli trajno prisutnog interesa za suradnjom, a već ove jeseni, prilikom organizacije 31. hrvatskog salona inovacija INOVA 2006. na Rijeci svjedočit ćemo kvaliteti provođenja dijela programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Zagreba i Grada Rijeke. (više...)
Slike: slika1, slika2, slika3

20. rujna 2006.
INOVA 2006. prezentirana na svečanoj Skupštini JUPINA-a u Beogradu
Peteročlana delegacija iz Rijeke i organizatori INOVE 2006. boravili u Beogradu u dvodnevnoj posjeti Jedinstvenom udruženju pronalazača i naučnika (JUPIN). Delegacijiu su činili: Miroslav Grgas tajnik Zajednice tehničke kulture Rijeka, Eugenija Perić predstavnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Vesna Muschet tajnica “IN kluba inovatora”, Stipan Orčić delegat Hrvatskog saveza inovatora i Kazimir Mihić dopredsjednik Hrvatskog saveza inovatora - ujedno voditelj delegacije, Svrha posjete bila je prezentacija INOVE 2006. čiji je pokrovitelj i domaćin Grad Rijeka, te obilazak JUPIN-ove izložbe “1000 dana sa Teslom“ koja je trajala 1000 dana. (više...)
Slike: slika1, slika2, slika3, slika4, slika5, slika6

04. srpnja 2006.
Prijem za nagrađene inovatore s INPEX-a i ARHIMEDA

"Treba prepoznati komercijalni interes inovacija"

Gradonačelnik Rijeke priredio prijem za uspješne riječke inovatore * Inteligentno kuhanje, zaštita od krađe i terapija liječenja * Predstavljena INOVA 2006. koja će se u studenom održati u Rijeci.
(više...)

Slike: slika1, slika2, slika3, slika4

13. lipnja 2006.
Dodjela nagrada inovatorima u Gradu Rijeci
U utorak 13. lipnja 2006. Odjel gradske uprave za poduzetništvo organizirao je prijem za inovatore koji su svojim rješenjima kandidirali za dobivanje nagrade. Svečanost se je odvijala u ozračju najave INOVE 2006. na čijoj se pripremi radi već tri mjeseca. (više...)
Slike: slika1, slika2, slika3

10. lipnja 2006.
U Pittsburghu na najvećoj svjetskoj izložbi inovacija promovirana INOVA 2006
Na upravo završenoj najvećoj svjetskoj izložbi inovacija Inpex (07. - 10. lipnja 2006.) u Pittsburghu, hrvatsko izaslanstvo je predstavilo predstojeći 31. hrvatski salon inovacija INOVA koji će se u studenom održati u Rijeci uz najavu dolaska niza inovatora iz inozemstva. (više...)
Slike: slika1

8. lipnja 2006.
Prezentacija INOVE u Vukovarsko-srijemskoj županiji
Organizatori INOVE 2006. osim, do sada, uspješne međunarodne promidžbe 31. hrvatskog salona inovacija, koncept ovogodišnje izložbe i pratećih sadržaja prezentira u sjedištima hrvatskih županija. Dobro organiziranom prezentacijom potvrđena je dobra suradnja riječkih inovatora i inovatora iz Iloka koji su sve aktivniji i sve bolje organizirani. (više...)
Slike: slika1

6. lipnja 2006.
Zatvoreno 10. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu
Savjetovanje na kojem se okupilo 600-tinjak sudionika bavilo se temama financiranja malog i srednjeg poduzetništva, novim mjerama zapošljavanja, ulozi ICT-a u razvoju gospodarstva, inovativnosti kao putu do konkurentnosti te važnosti dizajna u poduzetništvu. (više...)
Slike: slika1

25. svibnja 2006.
Prijam za mlade riječke inovatore
Mlade riječke inovatore koji su u organizaciji "IN kluba inovatora Rijeka" sudjelovali na izložbi "Mala inova" u Zagrebu primio je gradonačelnik Grada Rijeke, Vojko Obersnel sa suradnicima. Na izložbi je sudjelovalo 12 radova iz Rijeke, a sedmero mladih inovatora u pratnji mentora Borisa Caputa i Ružice Zrinski i osobno je učestvovalo na izložbi. (više...)
Nekoliko slika sa prijama: slika1, slika2, slika3, slika4, slika5, slika6, slika7

20. travnja 2006.
Konstituirajuća sjednica Provedbenog odbora INOVA 2006
  19. travnja 2006. godine održana je prva, konstituirajuća sjednica Provedbenog odbora INOVA 2006. - 31. hrvatskog salona inovacija. (više...)
Provedbeni odbor

19.travnja 2006.
Prospekt INOVA 2006.
  Ovdje možete skinuti prospekt ovogodišnje INOVE.
stranica 1, stranica 2

© 2006 Hrvatski savez inovatora